11 juni, 2023

Åretsklub 2023 - Ju-Jitsu Landsholdet!

 Her er hvad formand, Lisbeth Hansen, havde at sige om kåringen af årets klub:

Vi har I kåringen af ‘Årets Klub 2023’ valgt en lidt alternativ fortolkning af begrebet. Alternativ – fordi det ikke som sådan er en klub vi kårer, men måske nærmere en familie i Ju-Jitsu familien. Det er en del af vores danske Ju-Jitsu familie, der fuldt ud fortjener at blive hædret som en “helt særlig ”klub”, der gør et rigtig godt stykke arbejde for sine medlemmer, for vores sport og for vores organisation’, hvilket er hovedkriteriet for kåringen.

Nu har vi heldigvis Corona på lang afstand, og det var en svær tid for alle klubber, at holde liv i klubbens fællesskab. Det var det også for landsholdet, men de holdt tæt kontakt med hinanden og motiverede hinanden til indviduel træning i perioderne med total nedlukning. Da der blev givet grønt lys til at holdets senior elitekæmpere blev undtaget de gældende restriktioner i januar 2021, og fik lov til at træne sammen under visse betingelser, måtte kæmperne danne deres egen sociale bobbel på bekostning af at de så måtte udgå af andre sociale bobler med f.eks. familie, venner, skole og job. Deres sociale bobbel var altså landsholdet. Takket være deres fællesskab og deres individuelle vedholdende motivation og stabile træningsindsats har de klaret sig rigtig flot sportsligt efter genåbningen, og særligt bemærkelsesværdigt er, at vi til World Games i 2022 havde 4 kæmpere med, der kom hjem med 3 medaljer. Det er altså rigtig flot.

 Fastholdelse af ‘medlemmer’, fællesskab, træningsglæde, stærkt engagement, kvalificerede trænere, sportslig udvikling, frivillighed stærke ambassadører for vores sport og organisation- er altsammen noget der kendetegner landsholdet. Vi har et rigtig stærkt team af frivillige ledere og trænere for vores elite og talenter. Flere kæmpere og trænere har gennemgået eller er igang med DJUs træneruddannelse. Flere landsholdskæmpere underviser I egen klub og hjælper med coaching af klubbens kæmpere til stævner. De træner målrettet mange gange om ugen lokalt, og samles rundt omkring I landet til bruttotræninger mange gange om året. De stiller op når som helst og hvor som helst for at synliggøre og profilere vores sport. Der er altså mange grunde til at landsholdet fortjener skulderklappet som ‘Årets Klub 2023’.

Som jeg startede med at sige, så er landsholdet en familie I vores danske Ju-Jitsu familie og det er vigtigt at kæmperne på landsholdet og bruttoholdet har en relation til deres klub og det skal både kæmperne og klubberne arbejde på at sikre.

Tillykke til landsholdet med den nye titel!