27 juli, 2023

VM i ULAANBAATAR!

VM i Ulaanbaatar, Mongoliet, gik over al forventning i år da vores lille trup på 7 kæmpere trak hele 4 medaljer med hjem. 

For første gang siden 2015 har vi fået en verdensmester. Sidst var det Mikkel Willard. Denne gang er det også en Mikkel, og endda også fra Hillerød: 

Mikkel Kailow er verdensmester i -94kg, 2023! 


Mikkel som er kvalificeret til Combat Games senere i år, levede i den grad op til forventninger der var sat ham, og mere til, da han på ingen tid vinder finalen på fuld ippon. Mere overbevisende tror jeg ikke det kan gøres!

Highlight af Mikkels Finale

Vi er ernormt stolte af Mikkel og hans præstation!

Det er medierne også:  sn.dk ,  bt.dk

Men det stopper ikke her. 

Begge landsholdets kvinder kæmpede sig til en sølvmedalje som på trods af deres historik, for hver af dem, var noget ud over det sædvanlige. 

Liva Tanzer stillede for første gang nogensinde op i -63kg kategorien. En gruppe hvor hun ikke kender sine modstandere, og hvor hun ikke har kunne tage sin position på verdensranglisten fra -70kg med sig som fordel ift. seeding. Der var ikke mange der vidste hvad de skulle forvente. Men Liva viste i den grad at hun også kan høre til i denne klasse, da hun kæmpede sig hele vejen til finalen i gruppen. 

For Rebekka Dahl var det ikke første gang hun endte i en finale, men denne gang vidste hun slet ikke om hun ville endte med at stille op da hun nogle dage inden rejste med landsholdet til Mongoliet. Nogle uger forinden brækkede hun nemlig foden, og fik kun gipsen af dagen inden afrejse. Dagens resultat var derfor bedre end det kunne være forventet. Det har flere medier også skrevet om, men DR tog en længere snak med hende: Interview dr.dk, (tv2.dk)

         På Bagrund af omtalen knytter Rebekka her også en ekstra kommentar til hele situationen: 

" Som landsholdskæmper bør jeg opføre mig som en rollemodel for andre i sporten, og der kan jeg godt være bange for at presseomtalerne sender et lidt forkert signal. Jeg vil gerne tilføje at forberedelserne hele tiden har været gjort på en gennemtænkt måde, med sundhedsfaglige vurderinger, og det samme med det endelige valg om at kæmpe til VM."


-77 kg kategorien trak Lucas Andersen, sølvmedaljevinder fra sidste års World Games, en bronzemedalje hjem. Her mødte han sin landsholds-og klubkammerat Joachim Rasmussen. Det kunne næsten ikke have været tættere med en afgørelse i sidste øjeblik, men denne gang var det Lucas der tog sejren. 

Både Joachim, Jeppe og Jesper var tæt på medaljerne, og gjorde en enormt flot indsats for Danmark.

Et hold, vi i den grad kan være stolte af. 

Derudover har TV SYD skrevet om Jeppes præstation og holdet også nævnt i andre medier landet over.

25-årig endte uden for podiepladserne i sporten, der har kostet ham dyrt | TV SYD

Syv uger efter brækket fod tager dansker VM-sølv i ju-jitsu (tidende.dk)

Ju-jitsu-kæmper fra Herlev vinder VM-guld | TV 2 Kosmopol