26 november, 2023

PM: Dansk medaljefest fortsatte på sidstedagen af EM i ju-jitsu

 Med fem individuelle medaljer var den danske indsats allerede mere end godkendt forud for søndagens holdkonkurrence ved EM i ju-jitsu i Kroatien. De mange flotte individuelle resultater blev søndag fulgt op af en fornem holdpræstation, da det danske hold vandt bronze og dermed understregede, at Danmark er blandt de bedste nationer i Danmark.  

De stod der alle ti og blev hyldet for den danske holdpræstation, der søndag afsluttede EM i ju-jitsu i Kroatien med den sjette medalje til Danmark, denne gang af bronze. Symbolsk var det meget passende, at hele det danske hold blev hyldet. Efter hver af de individuelle medaljer er blevet vundet har kæmperne fremhævet trænere og holdkammerater som afgørende for, at Danmark tager hjem fra EM med hele fem medaljer i bagagen.  

Den imponerende medaljehøst bliver blot endnu flottere, når man tager i betragtning at verdensmester Mikkel Kailow og den erfarne Rebekka Ziska Dahl ikke lykkedes med at vinde individuelle medaljer. Begge var i kamp i søndagens holdkampe, hvilket var en helt særlig følelse for Rebekka Ziska Dahl.  

  • Det er en fantastisk følelse, at vi som hold kan vinde en medalje. For det er holdet, vores fællesskab, der er fundamentet for de mange medaljer, vi har vundet her til EM. Jeg vandt i dag mod hende, der i går slog mig i bronzekampen. På en eller anden måde føler jeg mindre pres og mere motivation, når man kæmper for andet og mere end sig selv. Det var en rar måde at slutte EM af på, jeg tror jeg havde været muggen, hvis det var sluttet i går.  
  • Den her bronzemedalje understreger det, vi har udvist hele ugen, at vi har en stærk trup fyldt med kvalitet. Både erfarne og nye har leveret, fordi vi har et sammenhold, der gør alle stærkere. Det er jeg megastolt af, det giver store perspektiver for fremtiden, fortæller Rebekka Ziska Dahl.  

 

De ti danske kæmpere skal nu for en kort stund nyde den flotte præstation, inden de rejser hjem til studier, arbejde og hverdagen, hvor sporten stadig er og bliver en hobby. En hobby de uden tvivl, med EM i frisk hukommelse, vil være villige til igen at ofre meget for at dyrke frem mod kommende store mesterskaber.  

Særligt World Games i Kina i 2025, OL for mindre sportsgrene, må efter de flotte EM-resultater stå som et lysende klart mål for flere af de danske kæmpere. EM-resultaterne tæller i kvalifikationen til World Games, og med seks medaljer må muligheden for at få mange danske kæmpere med til World Games siges at være gode.