16 november, 2023

PM: Verdensmester, tømrer og IT-specialist er del af trup på 10 kæmpere, der jagter EM-medaljer i Kroatien

 Mikkel er verdensmester men mangler en særlig medalje – ju-jitsu landshold rejser til EM med mange medaljemuligheder 

 af Per Vinkler, 16.11.2023, jujitsu Danmark 



En trup bestående af en række erfarne kæmpere og flere debutanter rejser i næste uge til EM i ju-jitsu i Kroatien. Ambitionen er klar, der skal vindes medaljer til Danmark, når i alt 10 danskere dyster i dagene 23-25. november. 

En tømrer, en it-specialist og sådan kunne man blive ved. Den trup af danske ju-jitsu kæmpere, der stiller til start ved EM i Kroatien i næste uge, har sporten som passion uden planer om at gøre det til en profession. Dertil er pengene for små i ju-jitsu. Men selvom pengene er små er både armbevægelser og ambitioner i dansk ju-jitsu store. 

Mikkel Kailow er nyudklækket kandidat i computerscience ved IT Universitetet i København, bor med sin kæreste og lever udadtil et helt almindeligt liv. Ju-jitsu har været et fast element i livet for Hilllerød-kæmperen siden barndommen. Selvom seriøsiteten gradvist er vokset i takt med talentet blev udfoldet, så er det stadig lysten og glæden ved sporten, der driver værket. Kulminationen af mange års arbejde kom i sommer, da Mikkel Kailow vandt VM-guld i Mongoliet.  

  • Det var fedt at vise, at det kan lykkedes at blive nummer 1 til VM. Nu hedder det EM, hvor jeg sidste gang vandt sølv. Det er klart, at den medalje gerne må veksles til en af guld. VM-guldet har givet blod på tanden, udtaler Mikkel Kailow, der til dagligt repræsenterer Hillerød Ju-Jitsu Klub.  

Til trods for titlen som Verdensmester, så vendte hverdagen hurtigt tilbage efter sommerens triumf. Efter kandidatgraden fra IT-Universitetet i København fik Mikkel Kailow arbejde på fuld tid. Tanken om at sige farvel til ju-jitsu på et tidspunkt, hvor han var på toppen og et nyt kapitel i livet blev startet, har dog aldrig strejfet ham.  

  • Jeg kan ikke huske en tid i mit liv, hvor ju-jitsu ikke har været der og gjort noget godt for mig. Sporten føles som en naturlig del af mig, mine træningsmakkere er mine venner og jeg elsker fortsat at dyrke ju-jitsu. Ja, det tager tid og der skal prioriteres, men når sporten gør noget godt for en, så prioriterer man det gerne, fortæller Mikkel Kailow.  

En tømrer fra Ribe og flere andre nye ansigter 

Den danske trup tæller flere medaljevindere fra internationale mesterskaber, herunder medaljetagerne fra sommerens VM i Mogoliet Rebekka Dahl (sølv), Liva Tanzer (sølv) og Lucas Andersen (bronze). Alle med klare medaljemuligheder ved EM i Kroatien.  

Der er også nye ansigter i den danske trup. Jacob Lund fra Ribe er til dagligt tømrer, men er vokset op i en ju-jitsu-tosset familie, hvor både søskende og mor er aktive i den lokale klub. Jacob Lund har tidligere deltaget ved en række internationale ungdomsmesterskaber, men EM for voksne bliver den hidtil største opgave i karrieren. 

  • Det er kæmpestort for mig, jeg glæder mig helt vildt. Når det er sagt, så går jeg efter et resultat. Jeg har fulgt seniorrækken tæt, kender dem jeg møder, men de kender ikke nødvendigvis mig. Så det er en helt klar ambition, at jeg vil sætte mit præg på stævnet, fortæller Jacob Lund. 

Præcis som Mikkel Kailow har Jacob Lund et godt job, en sød kæreste og alt det et normalt liv indeholder. Men opvæksten i ju-jitsu har givet ham personlig udvikling, selvtillid, venskaber for livet og evnen til fordybelse. Elementer han bruger hver eneste dag, også udenfor sporten. Noget han er evig taknemmelig for og som gør båndet til ju-jitsu stærkt.  

De 10 danskere, der repræsenterer klubber i hele landet, rejser til Kroatien onsdag den 22.november. Herefter står den torsdag, fredag og lørdag (23-25.november) på kamp for EM-medaljer. For mere information se herunder. For kontakt til de enkelte kæmpere kontakt presseansvarlig ved EM for ju-jitsu Danmark, Per Colstrup Vinkel.  

 

Hvornår er danskerne i ilden til EM? 

Nedenfor ses en oversigt over, hvilke danske ju-jitsu-kæmpere der er i aktion til EM, klubtilhørsforhold, vægtklasse samt deres placering på verdensranglisten:   

Navn 

Vægt 

Klub 

Rangliste 

Joachim Rasmussen 

77 kg 

Hillerød Ju-jutsu 

Lucas Rasmussen 

77 kg 

Hillerød Ju-jutsu 

Mikkel Kailow 

94 kg 

Hillerød Ju-jutsu 

Rebekka Dahl 

57 kg 

Hillerød Ju-jutsu 

Jeppe Tellund 

62 kg 

Ribe Ju-jutsu 

Jesper Kilbak 

69 kg 

Herlev Ju-jutsu 

Jacob Lund 

69 kg 

Ribe Ju-jutsu 

27 

Jonathan Andersen 

85 kg 

Hillerød Ju-jutsu 

26 

Jakob Bergsted 

85 kg 

Ribe Ju-jutsu 

62 

Liva Tanzer 

63 kg 

Frederiksberg Ju-jutsu 

De danske kæmpere er i ilden 23-25 november. Afrejse for den danske trup mod EM i Kroatien er onsdag den 22.november. Danskerprogrammet er som følger.  

Torsdag d. 23. november 

-94, Mikkel Kailow-77, Joachim Rasmussen-77, Lucas Andersen 

Fredag d. 24. november-85, Jonathan Andersen-85, Jakob Bergsted-63, Liva Tanzer-62, Jeppe Tellund  

Lørdag d. 25. november 

-69, Jacob Lund-69, Jesper Kilbak-57 Rebekka Dahl 

Søndag d. 26. november deltager Danmark i holdkamp, hvor der også er muligheder for dansk metal.