19 maj, 2024

Hvem bliver årets klub og årets frivillige i 2024? Indstil før 29 maj!

 

Findes årets frivillige i din klub? Der kan nu indstilles kandidater til prisen for ’Årets Frivillige 2024’ og 'Årets klub 2024'!

Kandidater til ’Årets Frivillige 2024’ og 'Årets klub 2024' i Ju-Jitsu Danmark (JJDK) indstilles af licensierede JJ-medlemmer af DJU eller af DJU-klubbers ledelser.

Indstillingen, der skal fylde max. én side og indeholde en begrundelse for indstillingen, - gerne med  eksempler og referencer, skal fremsendes til DJUs sekretariat (dju@dju.dk) senest onsdag 29. maj 2024.

Udover æren modtager vinderen af  'Årets Klub' kr. 4.000, som skal bruges på initiativ(er), der også kommer foreningens frivillige til gode. Det er en forudsætning, at klubben melder tilbage, hvad pengene blev brugt til med tekst og billeder til JJDKs hjemmeside og facebook.

Ju-Jitsu Danmarks bestyrelse kårer ’Årets Frivillige 2024’ og 'Årets klub 2024' på Årsmødet.

Læs kriterierne for indstillingen her


Sidste år blev årets klub ' landsholdet' læs om den lidt specielle kåring her: Åretsklub 2023 - Ju-Jitsu Landsholdet! 

Årets frivillige blev Martin Becker fra Høng! læs om kåringen her: Årets frivillige 2023 - Martin Becker


06 maj, 2024

Bæltedag på Frederiksberg!

 Stilartsudvalget Ju-Jutsu og Frederiksberg Ju-Jutsu klub præsenterede

Så opløb dagen lørdag den 4. maj 2024 efter at der havde været kryds i kalenderen i over et år. 


Det blev tid til at træne bæltetræning så man kunne blive skarp til sin kommende graduering. 


Stilartsudvalget Ju-Jutsu havde sat et stærkt instruktørhold til dagen ved 


Bo Jin 2.DAN, Jan Haste 3.DAN, Claus Tobiasen 4.DAN og Kent Hielscher 5.DAN. 


Til sammen repræsenterede de over 100 års Ju-Jutsu erfaring så der var nok at tage af.


 

Dagen var bygget op på følgende 




DOJO 1

DOJO 2

Mødelokale


Kl.11.00-12.15

1.DAN 

1. KYU


Kl.12.15-13.00

Frokost

Frokost


Kl.13.00-14.30

5.KYU

4. KYU

Snak omkring principperne for pensum

Kl.14.45-16.00

3.KYU 

2.KYU


  Kl.17.00 - ?????

Aftensmad

Aftensmad

Iransk street food




Der var igennem dagen 50 deltagere men der var ved hvert træningspas 20 deltagere så der var flow af til og afgang i træningerne men ikke noget man lagde mærke til som instruktør.

 

Der var snak omkring principperne med instruktørerne hvor dem med de lysere bælter så trænede deres næste bæltegrad.


Dagen sluttede af med fælles aftensmad og hygge.










05 maj, 2024

58 år og sort bælte



Clement Sørensen (58 år) fra Bramming Ju-Jutsu Klub har nået et stort mål.

Som han beskriver det, har han lige besteget Mount Everest uden at få tilført ekstra ilt. Han graduerede nemlig til første Dan i sidste uge og fik dermed sit sorte bælte. Han er et tydeligt bevis på, at det aldrig er for sent at gå efter sin drøm - selv når man først starter sent i livet til en ny sport.

Clement startede til ju-jutsu som 46 årig og havde aldrig troet, at han skulle stå her i dag med et sort bælte. Clement, der tidligere har arbejdet som landmand, arbejder nu som sikkerhedsvagt i Esbjerg City. Dette har han gjort gennem de sidste 27 år. 

Det var arbejdet som sikkerhedsvagt, der førte til Clements bekendtskab med Ju-Jutsu, fortæller han. 
Forinden havde han i sine unge år spillet fodbold, men det var bodybuilding, der blev Clements lidenskab i mange år. Det blev nærmest som en besættelse, fortæller han. Han dyrker ikke bodybuilding længere, men styrketræner stadig ved siden af sin Ju-Jutsu træning.

Det, der førte til Clements bekendtskab med Ju-Jutsu, var, at han kunne mærke, han med alderen ikke længere var så stærk, som i sine unge dage. Han følte, at han havde brug for at lære nogle teknikker, som kunne hjælpe ham i sit arbejde.

Først forsøgte han sig med Aikido, men det fangede ikke rigtig Clement.

Hans kollega gik til Ju-Jutsu i Esbjerg Ju-Jutsu Klub og det medførte, at Clement prøvede sporten af. Det passede med, at han kunne træne lige efter arbejde, inden han kørte hjem til Bramming, hvor han havde og stadig har bopæl. I starten var det med fokus på at lære teknikker, som var anvendelige i sit arbejde som sikkerhedsvagt, men hurtigt lærte han, at sporten kunne meget mere end det. Der var et kammeratskab og et socialt fællesskab også.

Clement fortæller, at han i starten fik at vide, at han skulle være stolt, hvis han kunne graduere til grønt bælte. Clement smiler og siger: Der var noget i mig, der sagde, at det skulle de ikke bestemme. Så blev jeg jo stædig og tænkte, at jeg skal vise dem noget andet”

Derfor begyndte Clement træne op til at graduere og fik fokus på hele sporten og ikke kun teknikker, som var anvendelige i sit arbejde. I takt med at han trænede mere målrettet og hyppigt, erfarede han også, at det ikke kun var at få en fysisk god form og blive dygtig til sporten, der var vigtigt. Han fik det også psykisk bedre. Han fik ro på sine tanker, når han trænede i dojoen.

Efter nogle år begyndte Clement at træne i Bramming Ju-Jutsu Klub, da begge hans børn var begyndt til Ju-Jutsu i Bramming. Det faldt ham derfor helt naturligt at skifte klub. I Bramming fandt han hurtigt en god makker i Johnni, som også var hans gradueringsmakker til den nyligt veloverstået graduering til første dan. Clement fortæller, at han ikke havde klaret gradueringen uden sin faste makker, som har støttet ham igennem de sidste tre bælter.  “Han er simpelthen suveræn." fortæller Clement alvorligt. “ Hvis det ikke var for hans tålmodighed, havde jeg ikke stået med mit sorte bælte i dag. Johnni er bestemt ikke pylret og han kan godt klare nogle slag. Jeg kan gå lidt hårdere til ham end nogle af de andre” siger han med et smil. “Vi er et godt team”.

Sammen med Johnni kan han godt lide at “nørde” lidt ned i teknikkerne. Forsøge dem på forskellige måder og derfor lære at forstå hvorfor teknikken skal laves på den måde den skal. Han supplerer: "Det er jo også den måde man bliver dygtigere til sporten”.

Da Clement blev spurgt til hvornår han begyndte at træne op til første Dan, svarer han, at han begyndte at træne intensivt op til sort bælte for 8 måneder siden. Han fortæller, at der i de 8 måneder har været ting, han har skulle arbejde ekstra intensivt med. Han har altid haft håndelag for låseteknikker, men trindrejningerne har krævet ekstra træning. "Aikido er jo nærmest som en dans og jeg har aldrig været god til at danse” siger Clement med et smil. Hans alder og vægt har til tider også været en udfordring. Han føler dog, at han til sidst kom i mål med de ting han har skulle arbejde med. 

Da jeg fanger han efter gradueringen og spørger til hvordan han har det, svarer han med jysk beskedenhed, at han føler sig lidt brugt, men at han er glad og lettet over at det er overstået. Han er tilfreds med sin  graduering.

Han ser nu frem til, at kroppen skal restituere og komme sig igen. Han har dog ikke planer om at restituere i længere tid. Han regner med at være nede i Dojoen igen om 1-2 uger og supplerer: “Det er jo en livsstil og jeg elsker at være sammen med de mennesker, der er hernede”.

Stort tillykke til Clement Sørensen, 58 år.